Кропивницький: Націоналісти привітали жінок з Днем матері (ФОТО)

  • 8 трав. 2021 17:20
  • 1040
    • Новина Кропивницький: Націоналісти привітали жінок з Днем матері (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, напередодні Дня матері, кропивницькі сокільці разом з Кропивницькою міською організацією ВО "Свобода" вирішили привітати місцевих матерів з їхнім святом.
    Юнаки та дівчата ВГО "Сокіл" вітали на центральних вулицях Кропивницького жінок червоними квітами. 
     
    В Україні з давніх-давен шанували і поважали Матір, адже вона не лише дає життя новій людині, а і піклується про родину, оберігає її від негараздів, виховує моральні цінності дітей.  
     
    Зараз жіноцтво впливає на життя суспільства і долю своєї держави. Частина матерів виховують майбутніх захисників Вітчизни, інші - йдуть в політику, а є й такі, що взяли до рук зброю і стали на захист своєї Вкраїни!
     
    Тож низький вам уклін, наші Берегині. Бажаємо вам здоров’я, сімейного щастя і затишку. Нехай вас завжди оточує любов і увага вашої сім’ї, а бабусь - ніжно обіймають рученята онуків.
     
    В Україні та більшості інших країн світу свято відзначається у другу неділю травня. Цього року День матері святкується 9 травня, у неділю.
     
    На думку націоналістів, День матері - чудова альтернатива радянському святу 8 березня.
     
     
     
    День матері в Україні
     
    Серед української громади День Матері вперше влаштував Союз українок Канади в 1928 році. Наступного року це свято відзначалося вже й у Львові. Ініціатором урочистостей була Олена Кисілевська, редактор тижневика «Жіноча доля». Також, 1929 року «Союз українок» зініціював упровадження цього свята на Тернопільщині. Організації «Просвіта», «Рідна школа», «Пласт», «Сокіл» та інші організовували концерти, конференції, фестивалі по всій Східній Галичині. Відтоді, День Матері відзначали дуже широко.
     
    У 1939 свято заборонила радянська влада. З 1990 року завдяки зусиллям громадських організацій, зокрема Союзу українок, Свято матері повернулося в Україну.
     
    За часів незалежної України свято встановлено «…на підтримку ініціативи Державного комітету України у справах сім'ї та молоді, міжнародної організації „Жіноча громада“, Спілки жінок України, громадської організації „Союз українок“…» згідно з Указом Президента України «Про День матері» від 10 травня 1999 року № 489/99. Відзначають його щороку у другу неділю травня.