Кропивницький: Топонімічна комісія підтримала ініціативу перейменування вулиці Халтуріна

  • 29 квіт. 2021 08:50
  • 1214
    • Новина Кропивницький: Топонімічна комісія підтримала ініціативу перейменування вулиці Халтуріна Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 28 квітня, у Кропивницькій міській раді відбулось засідання топонімічної комісії під головуванням секретаря міськради Олега Колюки. Про це інформує журналістка сайту "Ранкове місто".
     
    Члени комісії вже вдруге розглянули звернення депутатки Фортечної районної у м.Кропивницькому ради VII скликання Олени Скочко (ВО "Свобода") з приводу перейменування вулиці більшовика Халтуріна на честь хорового диригента Семена Дорогого. На попередньому засіданні, що відбулося 17 лютого 2021 року, топонімічна комісія рекомендувала депутатці дозбирати підписи мешканців вищезазначеної вулиці на підтримку перейменування вулиці на ім’я видатного земляка. 
     
     
    Націоналістки Олена Скочко та Олена Яцун поспілкувалися з жителями вулиці та 12 квітня занесли до міської ради лист із додатково зібраними підписами. Громадяни цілком свідомо поставилися до цієї пропозиції і погодилися з ідеєю назвати вулицю ім’ям Заслуженого працівника культури Семена Дорогого, який проживав саме на цій вулиці.
     
    Члени топонімічної комісії одностайно підтримали ініціативу депутатки. Тож остаточне слово з цього приводу - за міською радою.   
     
     
     
     
    Семен Васильович Дорогий
     
    Довідка 
     
    Наш земляк Семен Дорогий заснував у нашому місті музичне училище і музично-педагогічний факультет у педінституті. Він також започаткував хор при Будинку культури, хор при Будинку вчителя, хор хлопчиків при військовому гарнізоні, керував хоровою капелою при нинишньому педагогічному університеті, викладав у Київському педагогічному інституті. І головним досягненням Семена Дорогого було керівництво хоровою чоловічою капелою імені Левка Ревуцького, його капела об’їздила усю Україну і мала визнання на рівні Радянського союзу.
     
    Його учнями з гордістю називають себе народні артистки України Людмила Маковецька і Нінель Білецька, заслужений діяч мистецтв України Юрій Любович, заслужений працівник культури Микола Макода та багато інших.
     
    За плідну творчу роботу Семену Васильовичу присвоєні почесні звання „Заслужений діяч мистецтв України” та „Заслужений працівник культури”.