Що обіцяє Макдональдз кропивничанам?

  • 27 квіт. 2021 17:30
  • 1006
    • Новина Що обіцяє Макдональдз кропивничанам? Ранкове місто. Кропивницький
     
    МакДональдз – відповідальна міжнародна компанія, яка турбується про громади і довкілля. Про це Трибуні повідомила Пресслужба МакДональдз Україна.
     
    Маючи досвід в облаштуванні абсолютно різних місцевостей, ми з усією серйозністю підходимо до благоустрою території, покращуючи зручність, доступність та затишок для усіх мешканців міста. Тому до початку будівельних робіт по закладу наш партнер бере на себе зобов’язання облаштувати територію скверу. Містяни зможуть почати користуватися оновленим сквером, після чого розпочнеться будівництво ресторану.
     
    Загальна площа скверу на перехресті вулиць Преображенської та Великої Перспективної складає 63,7 соток (0,637 га).  Для побудови ресторану (включно з під’їздами ліній МакДрайву та літнім майданчиком) необхідна площа 18 соток (0,18 га). Заклад буде одноповерховим та розрахований на 120 місць у залі та 100 місць на терасі. Як і в інших ресторанах МакДональдз в Україні, парковки на кожного відвідувача поза межами ліній МакДрайву не передбачено: відвідувачі на автомобілях замовляють страви з собою на МакДрайві.
     
    Ми розуміємо хвилювання мешканців Кропивницького і зацікавлені максимально зберегти дерева в сквері. З цією метою були проведені попередні консультації з відповідними технічними службами міста Кропивницький, зокрема з МНС. Попередні висновки експертів та технічних служб свідчать, що частина скверу розташована на старих підвалах, які перебувають в аварійному стані, і дерева в цій ділянці також мають аварійний стан. Саме тому наш партнер пропонує в першу чергу спочатку провести додаткові перевірки підвалів та аварійних дерев спеціальними службами, після чого, базуючись на висновках і рекомендаціях фахівців, провести реконструкцію підвалів та облаштувати сквер.
     
    Наголошуємо, що кожне дерево буде окремо перевірене для визначення його реального стану незалежними фахівцями. При цьому дерева й інші зелені насадження, стан яких за оцінкою експертів буде задовільним, будуть збережені, а крім того компанія висадить близько 60 нових дерев висотою від 3 метрів. Відтак територія буде не просто виглядати затишно і комфортно, але мешканці відчуватимуть себе тут у безпеці.
     
    Зазначимо, що будівництво на землі, що перебуває в оренді у партнера, і подальша передача в оренду будівлі ресторану є звичайною практикою, за якою МакДональдз працює в більшості міст України. Компанія МакДональдз діє виключно в умовах законодавства, тож погодження і будівництво ресторану в Кропивницькому буде відбуватися згідно з діючим у законі порядком. 
     
    Водночас місцеві активісти не довіряють обіцянкам власникам ресторану, адже є свідчення торговців з Центрального скверу про те, що їм наказали перебиратися зі звичного місця кудись подалі, тому що через два місяці дерева будуть спилювати. Про це у групі Озеленення Кропивницький у ФБ пише громадська діячка Надія Паливода.
     
    "Через два місяці Центральний сквер вирубають.
    Саме стільки часу дали квітникарям, щоб вони "знайшли собі інше місце", бо через два місяці "почнеться ВИРУБКА і СТРОЙКА".
    Кажуть очевидці, найнята "Макдональдсом" фірма з Одеси уже пробила наскрізь усі дерева в сквері спеціальним сверлящим пристроєм, "схожим на космічне ружйо".
     
    Все робиться за нашою спиною, людей ніхто не питає. Міська рада цілеспрямовано мовчить.
    "Макдональдс-Україна" не менш цілеспрямовано бреше, підсовуючи нам красиві зелені картинки" - йдеться у повідомленні.