Міністр закордонних справ запрошує чеських дипломатів працювати в Україні

  • 27 квіт. 2021 15:07
  • 739
    • Новина Міністр закордонних справ запрошує чеських дипломатів працювати в Україні Ранкове місто. Кропивницький
     
    Дмитро Кулеба запропонував Якубу Кулганеку направити висланих із Росії чеських дипломатів для роботи в Україні, інформує Урядовий портал.
     
    Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову із новопризначеним Міністром закордонних справ Чеської Республіки Якубом Кулганеком.
     
    Глава МЗС України привітав колегу із призначенням та побажав йому успіхів на цій відповідальній посаді.
     
    Якуб Кулганек висловив вдячність за підтримку і солідарність України із Чеською Республікою на тлі дестабілізаційних дій Російської Федерації на її території. Він особливо відзначив, що Дмитро Кулеба був одним із перших іноземних міністрів закордонних справ, які заявили про підтримку Праги.
     
    “Вияв солідарності в такий критичний для Чехії момент - приклад справжньої дружби. Ми ніколи цього не забудемо”, - наголосив глава чеської дипломатії.
     
    Дмитро Кулеба запропонував Якубу Кулганеку направити висланих із Росії чеських дипломатів для роботи в Україні: 
     
     
    - Найближчі друзі можуть покладатися на підтримку один одного в часи найбільших викликів. Українська сторона вітатиме направлення висланих із Москви чеських дипломатів до Києва, аби посилити дипломатичну присутність Чехії в Україні на благо розвитку відносин між нашими державами і народами.
     
    Міністри обговорили ситуацію на тимчасово окупованих територіях України, кроки для стримування Росії від подальших агресивних дій. Очільник чеського зовнішньополітичного відомства відзначив мудру і виважену позицію керівництва України в ситуації, що склалася.
     
    Співрозмовники погодилися, що оголошений російською стороною відвід військ від кордонів з Україною має бути підкріплений конкретними діями Москви задля деескалації безпекової ситуації та підтвердженням нею відданості режиму всеохоплюючого припинення вогню на Донбасі.
     
    Глави української і чеської дипломатії відзначили важливість збереження консолідованої міжнародної підтримки України до повного виконання РФ своїх зобов'язань з політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.
     
    Глава МЗС Чехії висловив готовність і надалі сприяти просуванню європейської та євроатлантичної інтеграції України, здійсненню внутрішніх реформ в нашій державі.
     
    Якуб Кулганек прийняв запрошення Дмитра Кулеби відвідати цьогоріч Україну з візитом.