Кіровоградщина: За що оштрафували власника магазину у Великій Висці?

  • 27 квіт. 2021 10:30
  • 668
    • Новина Кіровоградщина: За що оштрафували власника магазину у Великій Висці? Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    За порушення протиепідемічних вимог підприємця оштрафовано на 34 тисячі гривень.
     
    Під час моніторингових обстежень закладів торгівлі та надання послуг в селі Велика Виска Новоукраїнського району спеціалісти Держпродспоживслужби Кіровоградщини встановили недотримання протиепідемічних заходів у продовольчому магазині. Зокрема, в закладі торгівлі не проводилася дезінфекція поверхонь, були відсутні дезінфікційні засоби та не проводився щоденний температурний скринінг працівників перед початком роботи, як того вимагає постанова Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 №17.
     
    За виявлені порушення на фізичну особу-підприємця склали протокол про адміністративне правопорушення. Розглянувши всі матеріали справи, Маловисківський районний суд Кіровоградської області виніс постанову про притягнення підприємця до відповідальності та застосування адміністративного стягнення в розмірі 34 тисячі гривень.
     
    Нагадаємо, що вимоги з організації протиепідемічних заходів на об’єктах, які здійснюють прийом відвідувачів, встановлені відповідними постановами Головного державного санітарного лікаря України. Фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини продовжують моніторингові обстеження таких закладів на предмет дотримання карантину. З початку поточного року вже здійснили 17 577 обстежень суб’єктів господарювання, порушення виявили при 1 809 обстеженнях(10,3%). На суб’єктів господарювання склали 322 протоколи за статтею 44-3 КУпАП.
     
    Пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби
    в Кіровоградській області