Ситуація з CОVID-19 в Кропивницькому залишається вкрай складною

  • 26 квіт. 2021 13:20
  • 1152
    • Новина Ситуація з CОVID-19 в Кропивницькому залишається вкрай складною Ранкове місто. Кропивницький
     
    Медичні заклади повинні бути готовими до прийому більшої кількості хворих, цитує слова міського голови міська рада.
     
    Сьогодні, 26 квітня, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович поставив завдання управлінню охорони здоров’я бути готовими до будь-якого сценарію з коронавірусом. Ситуація з CОVID-19 в Кропивницькому залишається вкрай складною. Стаціонарні ковідні бази міста переповнені. Не вистачає апаратів ШВЛ, доводиться встановлювати додаткові ліжка для нових хворих.
     
    - Я розумію, що з фахівцями дуже складно. Люди за рік вигоріли. Але через не можу - ці додаткові бригади повинні бути не просто на папері, а будь-якої миті готові зайти у додатково організоване відділення і працювати, - акцентував Андрій Райкович.
     
    Легеневих хворих, без підтвердженого діагнозу на коронавірус, лікуватимуть на Салганних пісках, там може працювати додатковий стаціонар. Андрій Райкович звернувся до обласного департаменту охорони здоров'я з проханням включати в активну роботу з хворими на коронавірус госпіталь для ветеранів. Він має усі можливості прийняти хворих: там хороші палати, є персонал і кисень. Тим більше розпорядженням голови ОДА госпіталь та ЦРЛ визначено додатковою ковідною базою.