Кропивницькі рятувальники вшанували пам’ять жертв радіаційних аварій і катастроф

  • 26 квіт. 2021 11:30
  • 813
    • Новина Кропивницькі рятувальники вшанували пам’ять жертв радіаційних аварій і катастроф Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кропивницький: рятувальники взяли участь у загальноміських заходах до Дня Чорнобильської трагедії та Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф
     
    26 квітня 2021 року минає 35 років від дня Чорнобильської катастрофи. Ця дата для українських рятувальників є нагодою вшанувати пам’ять про загиблих колег-вогнеборців, які поклали життя у протистоянні наслідкам катастрофи, та подякувати ліквідаторам аварії – працівникам, ветеранам, пенсіонерам Служби порятунку та усім Героям, що зупинили лихо планетарного масштабу. Завдяки самовідданості, героїзму та стійкості ліквідаторів було зроблено усе можливе, щоб мінімізувати наслідки трагедії.
     
     
    Сьогодні т.в.о. начальника Головного управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Олексій Родіонов, особовий склад ГУ ДСНС України в області й учасники ліквідації аварії на ЧАЕС – працівники та пенсіонери служби взяли участь у загальноміському заході «Реквієм за Чорнобилем». Разом з очільниками міста та області, героями-ліквідаторами, активною молоддю, працівники Служби порятунку області поклали квіти до підніжжя скульптурної композиції «Жертвам Чорнобиля».
     
    Хвилиною мовчання громада вшанувала загиблих ліквідаторів Чорнобильської трагедії та жертв радіаційних аварій і катастроф у світі, а пожежно-рятувальна техніка увімкнула сирени як символ солідарності та пам’яті.
     
     
    Прес-служба ГУ ДСНС в області