80% українців хочуть запобігти коронавірусу шляхом вакцинації

  • 23 квіт. 2021 09:25
  • 508
    • Новина 80% українців хочуть запобігти коронавірусу шляхом вакцинації Ранкове місто. Кропивницький
     
    83% населення України хочуть вакцинуватися від коронавірусу, аби запобігти цій хворобі та ускладненням від неї. Результати опитування серед українців презентував Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ)., інформує Кіровоградська ОДА у ФБ.
     
    - Згідно з результатами опитування, бажання вакцинуватися, щоб запобігти хворобам та ускладненням, висловили 86% українців віком 60+. Ще 66% респондентів бажають імунізуватися, щоб не інфікувати інших. 33% населення на питання, чому бажають вакцинуватися від COVID-19, пояснили, що хочуть мати можливість подорожувати, не здаючи тесту, - уточнюють в ЮНІСЕФ. 
     
    В організації констатують високий рівень довіри українців до щеплень загалом.
     
    - Упродовж багатьох років ЮНІСЕФ в Україні працює з поведінковими змінами в питанні вакцинації дітей і дорослих, тож, звісно, ми раді бачити високий рівень довіри до щеплень загалом. Минулий рік став суворим нагадуванням про роль вакцин у збереженні всього світу. Сьогодні вакцинація — наша найбільша надія на подолання пандемії і відновлення звичного способу життя, – зауважила голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер. 
     
    Опитування проводила дослідницька агенція Info Sapiens за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 
    Дослідження відбувалося у березні методом телефонних інтерв’ю (дзвінки на мобільні телефони тривалістю до 15 хв.).
     
    Всього опитали 2 027 осіб, віком 18+ в усіх регіонах України, за винятком АР Крим і непідконтрольних урядові територій Донецької та Луганської областей.
     
     
    Вибірка репрезентативна дорослому населенню України та відповідає даним Державної служби статистики станом на 1.01.2020 за статтю, віком, розміром населеного пункту та макрорегіоном.