На Кіровоградщині під час польових робіт знайшли снаряди часів Другої світової

  • 22 квіт. 2021 12:08
  • 576
    • Новина На Кіровоградщині під час польових робіт знайшли снаряди часів Другої світової Ранкове місто. Кропивницький
     
    Піротехніки ДСНС знищили три вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни, виявлені у Добровеличківському районі, що на Кіровоградщині.
     
    21 квітня група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Кіровоградській області знищила два артилерійські снаряди калібру 75 мм та 1 артснаряд калібру 152 мм. Напередодні небезпечні знахідки було виявлено у Добровеличківському районі біля села Тишківка та Федорівка під час проведення громадянами земляних робіт. До приїзду рятувальників місце виявлення вибухонебезпечних предметів взяли під охорону співробітники Національної поліції. Фахівці ДСНС вилучили та знищили боєприпаси шляхом контрольованого підриву.
     
    Шановні громадяни! Повсякчас є ймовірність виявити вибухонебезпечні предмети часів минулої війни у найбільш неочікуваних місцях. Кожному слід знати, як діяти у такому випадку: не чіпаючи підозрілий предмет, позначити місце знаходження, викликати Службу порятунку «101» та чекати прибуття фахівців.
     
    Прес-служба ГУ ДСНС в області