У Кропивницькому "зелені" активісти стають на захист Центрального скверу

  • 22 квіт. 2021 08:45
  • 1747
    • Новина У Кропивницькому «зелені» активісти стають на захист Центрального скверу Ранкове місто. Кропивницький
     
     У суботу, 24 квітня, у Центральному сквері відбудеться акція, спрямована на захист зелених насаджень. Громадські активісти виступатимуть проти побудови Макдональдсу на місці скверу. Про це у групі Озеленення Кропивницький пише громадська активістка Надія Паливода.
     
     "Шановні друзі, запрошуємо вас у цю суботу, 24 квітня, об 11.00 провести в нашому сквері акцію "Центральний сквер. Остання фотосесія".
     
    Попрощаємося зі сквером, який доживає свої останні дні. Будемо фотографуватися з деревами, яких ми більше ніколи не побачимо. На пам'ять.
    Подякуємо їм за те, скільки кисню вони дали нам за десятки років свого життя, за літню прохолоду і затишок.
     
    А також беріть із собою табличку NO MAC IN THE CENTRAL PARK - і пошлемо ці фотки в США.
    Ще поборемося.
     
    *** *** ***
    Центральний сквер ми можемо втратити - на його місці побудують Макдональдс, тут будуть їздити і паркуватися машини.
    Ітак, як ми до такого дожилися?
    До такого дожилася наша хитрожопа влада.
    Бачте, Райковичу давно дорікають, що мовляв Центральний сквер занедбаний, і там би зробити якийсь благоустрій, плитку нову покласти, лавочки замінити.
    Але ж сквер в оренді в Гнибіденка, якому до лампочки і плитка, і лавочки - він просто косить суборендну плату з тамошніх кафешок, і йому ок.
     
    І тут на сцену виходить Макдональдз. Його не цікавить ця санта-барбара, а цікавить лише місце - самий центральний центр, де найбільше людей.
     
    - Ви знаєте, є в нас прямо в центрі сквер, там людей ходить тьма. Тільки, понімаєте, там треба зробити благоустрій, плитку, лавочки.... - каже Райкович в надії повбивати зразу всіх зайців.
    - Та без проблем, - каже Макдональдз, ласо облизавшись
    і блиснувши хижим зубом. - Буде вам благоустрій у сквері. Ви, головне, нам його віддайте.
    - Ой беріть-беріть. Забирайте, - світиться від щастя Райкович. Повітря йому по-весняному пахне інвестиціями і котлетами.
     
    *** *** ***
     
    - Ну шож, сквер ми вирубаємо, - перемовляються між собою різні голови Макдональса. - Але треба щось робити з місцевими жителями. Вони можуть бути протів.
    - Там же підвали внизу по всій території скверу, інакше не получиться: техніка не заїде, фундамент не вириємо, асфальт не закатаєм. Тільки все вирубать, викорчувать і землею зарівнять, - каже одна голова.
    - Ну так скажемо, шо це і є благоустрій скверу, - каже друга.
    - Та вони шо, дибіли по-твоєму? Який же це благоустрій, якщо це називається **зда скверу? - сумнівається перша голова.
    - Спокойно, ребята, і не таких хавали! - каже третя голова-креативний директор. - Ми покажемо їм картинку з красівим намальованим сквером і скажемо - що так і буде!! Не забувайте про 73%, яким показали в телевізорі президента на велосіпедє, і вони повірили, що він буде точно таким же в реальності! Ця шняга для дураків кругом працює, повірте мені.