Сполучені Штати сприятимуть нарощуванню спроможностей Збройних Сил України

  • 21 квіт. 2021 17:12
  • 754
    • Новина Сполучені Штати сприятимуть нарощуванню спроможностей Збройних Сил України Ранкове місто. Кропивницький
     
    Андрій Таран та Крістіна Квін обговорили підтримку Сполученими Штатами нарощення спроможностей Збройних Сил України, інформує Урядовий портал.
     
    20 квітня Міністр оборони України Андрій Таран зустрівся із Тимчасово повіреною у справах США в Україні пані Крістіною Квін.
     
    У заході також взяли участь заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко та заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк.
     
    Андрій Таран поінформував американську сторону про розвиток безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів нашої держави. Міністр оборони висловив вдячність за провідну і консолідуючу роль США у протидії міжнародної спільноти агресивній політиці Російської Федерації щодо України.
     
    - Ми вкотре звертаємо увагу на небажання Російської Федерації виконувати раніше досягнуті домовленості та дотримуватися курсу мирного врегулювання конфлікту. Нам важливо відчувати, що міжнародна спільнота сконсолідована і одностайна у підтримці України. Дякуємо США за провідну роль в цьому процесі, — зазначив Андрій Таран.
     
    Зі свого боку Крістіна Квін підкреслила незмінність політики Вашингтона щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України і невизнання окупації Криму.
     
    Було обговорено основні питання оборонного співробітництва та підтримки Сполученими Штатами нарощення спроможностей Збройних Сил України та здійснення оборонної реформи за стандартами НАТО.
     
    Сторони домовилися продовжити спільну роботу з розвитку двосторонніх відносин та посилення взаємодії у сфері безпеки і оборони.