На Кіровоградщині судитимуть "смотрящего" за розповсюдження наркотиків у колонії

  • 14 квіт. 2021 12:08
  • 749
    • Новина На Кіровоградщині судитимуть «смотрящего» за розповсюдження наркотиків у колонії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Повідомлено про підозру «смотрящому» за постачання наркотиків у колонію на Кіровоградщині
              
    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру так званому «смотрящему» та ще трьом членам злочинної групи  за організацію постачання та розповсюдження наркотичних засобів у виправній колонії Кіровоградщини (ч.2 ст.307 КК України).
     
    За даними слідства, групу організував – так званий «смотрящий» за  колонією (раніше неодноразово засуджений), який встановив контроль над засудженими, які відбували покарання у Петрівській виправній колонії.  Прийнявши на себе усю повноту неформальної влади над ув’язненими, забезпечив контроль над надходженням на територію установи заборонених в обігу речей та наркотичного засобу  – канабісу.
     
    До протиправної діяльності залучив інших в’язнів та осіб з волі. Наркотичні засоби в на територію колонії потрапляли у посилках, замасковані у продукти харчування, а також під час особистих побачень.
     
    Наразі протиправну діяльність членів злочинної групи припинено.  «Смотрящему» за установою та ще трьом його спільникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту наркотичних засобів та передачу їх з цією метою у місця позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.
     
    Досудове розслідування здійснюють  слідчі  слідчого управління ГУНП у Кіровоградській області, оперативний супровід - управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
     
    Пресслужба Кіровоградської обласної прокуратури