Кіровоградщина: На відновлення трипільського храму витратять мільйон гривень

  • 14 квіт. 2021 12:29
  • 632
    • Новина Кіровоградщина: На відновлення трипільського храму витратять мільйон гривень Ранкове місто. Кропивницький
     
    Ми виграли майже мільйон на відновлення трипільського храму у Небелівці, інформує Кіровоградська ОДА.
     
    Майже мільйон гривень від Українського культурного фонду отримає Кіровоградщина на реалізацію проєкту з відновлення трипільського храму поблизу села Небелівка Новоархангельського району. Про це повідомив очільник області Андрій Назаренко сьогодні, 14 квітня.
     
    - Ідея полягає в тому, щоб відтворити храм трипільців, його інтер’єри, плюс за допомогою сучасних технологій облаштувати інсталяції, які б відповідали тому часу, на базі Новоархангельського музею, – пояснив Андрій Назаренко.
     
    Голова облдержадміністрації зазначив, Небелівський храм доби Трипілля Кіровоградщина презентує як один із туристичних магнітів.
     
    - Сучасний виставковий майданчик дозволить презентувати нашу пам’ятку археології, яка, до речі, древніша за відомі світові, наприклад, піраміди в Єгипті. Історико-культурна спадщина стане складовою креативної економіки розвитку регіону, – додав Андрій Назаренко.
     
    Також нова експозиція представить географічні координати транскордонних культурних маршрутів між Україною, Румунією, Сербією, Молдовою.
     
    Об’єкт у Небелівці розглядається як частина колового туристичного маршруту радіусом 60 км.