Київ може стати центром проведення Чемпіонату Європи з маунтенбайку

  • 14 квіт. 2021 13:00
  • 862
    • Новина Київ може стати центром проведення Чемпіонату Європи з маунтенбайку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора до Міністерства молоді та спорту завітав Президент Європейського Союзу велосипедистів Енріко делла Каза щодо можливості проведення Чемпіонату Європи з велосипедного спорту. На зустрічі були присутні Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, заступники Міністра Ніна Уманець та Андрій Чесноков, а також заступник голови КМДА Олена Говорова, інформує Урядовий портал.
     
    - Нам дуже приємно, що змагання такого рівня будуть проходити в Україні, а саме в нашій столиці. Зі свого боку даю гарантію, що Міністерство підключатиметься фінансово та разом з містом буде допомагати організовувати захід. Зробимо все на високому рівні, - наголосив Вадим Гутцайт.
     
    У свою чергу заступник голови КМДА зазначила, що для столиці України велика честь приймати змагання такого рівня.
     
    - Київ гостинне та спортивне місто. Ми прагнемо, щоб у нашій столиці проходило більше подібних заходів міжнародного рівня. Ми готові ще більше розвивати фізичну активність серед киян і гостей міста, завдяки змаганням такого рівня, - підсумувала Олена Говорова.
     
    Президент Європейського Союзу велосипедистів зазначив, що в Києві вперше, але точно не в останнє. Незважаючи на те, що в Україні ніколи не проводилися подібні чемпіонати, вони дуже зацікавлені провести їх саме тут.
     
    Крім того, у Києві планують провести Кубок Європи у 2023 році та Чемпіонат Європи у 2024 році.