Дипломати України та США обговорили кроки для стримування агресивних дій Росії

  • 14 квіт. 2021 11:33
  • 794
    • Новина Дипломати України та США обговорили кроки для стримування агресивних дій Росії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Дмитро Кулеба та Ентоні Блінкен обговорили кроки для стримування агресивних дій Росії, інформує Урядовий портал.
     
    Перебуваючи 13 квітня із робочим візитом у Брюсселі Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч із державним секретарем США Ентоні Блінкеном.
     
    Глави української та американської дипломатії провели детальне обговорення всіх аспектів російської ескалації, що триває на тимчасово окупованих територіях України, вздовж українсько-російського кордону та в інформаційному просторі.
     
    - Росія стягує війська не просто до кордону з Україною, а по суті, до кордону демократичного світу. За ним, на тисячі кілометрів на північ та схід, демократії немає. По суті, Україна вже понад сім років захищає і себе, і демократичний світ від агресії авторитарної Росії, - заявив Дмитро Кулеба.
     
    Державний секретар запевнив, що США надалі непохитно стоять на боці України у її протидії російській агресії та боротьбі за відновлення свого суверенітету та територіальної цілісності.
     
    Співрозмовники погодилися із необхідністю докласти спільних зусиль задля стримування Москви від подальшої ескалації та будь-яких воєнних авантюр і обговорили низку практичних кроків у цьому напрямі.
     
    Сторони приділили особливу увагу дієвим шляхам поглиблення військово-політичної співпраці та розширення стратегічного партнерства України та США.
     
    Дмитро Кулеба та Ентоні Блінкен погодилися, що Москва має негайно припинити провокації, знизити напругу на кордоні та підтвердити відданість режиму припинення вогню на сході України. Державний секретар окремо відзначив мудрість та виваженість України у ситуації, що склалася.
     
    Керівники зовнішньополітичних відомств обговорили шляхи більш активного залучення Сполучених Штатів до процесу політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.
     
    Співрозмовники приділили окрему увагу подальшим внутрішнім трансформаціям України, зокрема необхідним для вступу в НАТО.
     
    ФОТО з сайту РБК-УКРАЇНА