З початку року до органів прокуратури Кіровоградщини надійшло майже 1300 звернень

  • 9 квіт. 2021 11:25
  • 646
    • Новина З початку року до органів прокуратури Кіровоградщини надійшло майже 1300 звернень Ранкове місто. Кропивницький
     
    Органами прокуратури області постійно приділяється увага розгляду та вирішенню звернень і запитів громадян. За три місяці поточного року до відомства надійшло майже 1300 звернень, 15 з яких – від народних депутатів України. Із вказаної кількості 515 звернень вирішено по суті. Вже обґрунтованими визнано доводи 21 заявника.
     
    Переважна більшість звернень стосувалася питань досудового розслідування у кримінальних провадженнях.
     
    Незважаючи на те, що повноваження органів прокуратури обмежені законодавчими змінами, громадяни продовжували звертатися з питаннями, розгляд яких не відноситься має стосунку до компетенції відомства. Понад 330 звернень вказаної категорії скерували за належністю до органів державної влади, місцевого самоврядування та іншим структурам.
     
    Також звертаємо увагу заявників, що порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів досудового розслідування чи прокурора під час досудового розслідування передбачений статями 303-307 Кримінального процесуального кодексу України. Такі скарги розглядаються слідчим суддею місцевого суду згідно з правилами судового розгляду.
     
    25 запитів надійшло щодо отримання публічної інформації.
    Із числа розглянутих (22) обласною прокуратурою надано інформацію по суті - на 15 запитів; роз’яснення - на 5 та відмовлено у задоволені 2 запитів. Належним розпорядникам інформації направлено 3 запити, усі з них місцевими прокуратурами.
    У звітному періоді запити на інформацію до органів прокуратури області надходили поштовим зв'язком – 18 та електронною поштою – 7.
     
    Більшість із запитувачів - це громадяни, якими скеровано до органів прокуратури області 84% запитів (21). Від представників засобів масової інформації та громадських організацій надійшло 4 запити.
     
    Одночасно інформуємо, що на час дії карантину на всій території України проведення особистого прийому заявників, запитувачів інформації, депутатів усіх рівнів в органах прокуратури призупинено. Водночас до обласної прокуратури можна звернутися з письмовим зверненням:
     
    - поштою на адресу Кіровоградської обласної прокуратури: вул. Велика Пермська, 4, місто Кропивницький, 25006;
     
    - через спеціально визначену скриньку, яка знаходиться в холі адміністративної будівлі Кіровоградської обласної прокуратури за адресою: вул. Велика Пермська, 4, місто Кропивницький;
     
    - зателефонувавши на телефон «гарячої лінії» - (0522)-32-10-18;
    - шляхом подання електронного звернення на електронну адресу Кіровоградської обласної прокуратури: zvern@kir.gp.gov.ua (крім депутатських звернень та запитів). 
     
    Електронне звернення повинно бути оформлено згідно з вимогами статті 5 Закону України «Про звернення громадян» та надіслано у вигляді скан- або фотокопії звернення з підписом заявника із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.