Двох чоловіків судитимуть за побиття спецінспектора у Кропивницькому

  • 9 квіт. 2021 10:01
  • 586
    • Новина Двох чоловіків судитимуть за побиття спецінспектора у Кропивницькому Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кіровоградська обласна прокуратура затвердила та скерували до суду обвинувальний акт щодо двох чоловіків за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень працівнику  спецінспекції Кропивницької міської ради (ч.2 ст. 121 КК України).
     
    Обом фігурантам справи наразі слідством інкримінується вчинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, вчинене групою осіб (ч.2 ст.121 КК України). Окрім того одному із обвинувачених (раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності) висунули також обвинувачення за ч.1 ст. 263 (незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї) КК України.
     
    Як повідомлялося раніше, напад на спецінспектора стався 5 жовтня 2020 року у Кропивницькому. Двоє чоловіків – 1991 та 1993 років народження у під’їзді багатоповерхівки, де проживає працівник спецінспекції, напали на останнього, звалили з ніг та завдали ногами та руками численних ударів в область голови службовця. У результаті нападу спецінспектор отримав закриту черепно-мозкову травму, перелом лобної кістки, гематоми та множинні садини обличчя.
     
    Наразі подальшу долю обвинувачених вирішуватиме суд. За скоєне їм загрожує від 7 до 10 років ув’язнення.
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.