У Кропивницькому всі апарати ШВЛ зайняті вкрай тяжкими хворими

  • 8 квіт. 2021 15:19
  • 988
    • Новина У Кропивницькому всі апарати ШВЛ зайняті вкрай тяжкими хворими Ранкове місто. Кропивницький
     
    Маємо вкрай напружену ситуацію з коронавірусом, пише у ФБ міський голова Кропивницького Андрій Райкович.
     
    Сьогодні довелося оперативно зібрати міську комісію з ТЕБ та НС. Одна з настійливих вимог медиків – посилити жорсткий контроль за дотриманням карантинних вимог. 
     
    Невже нікого не бентежить наявна ситуація з коронавірусом? В місті залишилось три десятки вільних ліжок! Всі апарати ШВЛ зайняті вкрай тяжкими хворими. Зрозумійте, нарешті, що медики стикаються з критично складними запаленнями легенів, навіть при негативних тестах на COVID.
     
    За даними Nadiia Operchuk область має один з найвищих рівнів летальності. А все тому, що цим вірусом вражаються люди з тяжкими супутніми хворобами. І не лише старшого віку. Ми змушені до 24 квітня тримати школи на дистанційному навчанні. Аби хоч якимось чином перервати ланцюг заражень. Нам доводиться щодня моніторити кожну групу дитячого садочка. Але ж якщо діти, слава Богу, хворіють безсимптомно, то куди тяжчий перебіг у вихователів, нянечок, кухарів…
     
    Звертаюсь до представників поліції та держпродспоживслужби, тотальні обмеження лише в громадському транспорті нас не врятують! Якщо в розважальних центрах сотні дітей і сотні батьків. І про дотримання дистанцій навіть не йдеться. Те саме в торговельних мережах. Де чергові? Де розмежувальні лінії? Необхідно негайно посилити контроль за кожним таким закладом.
     
    Кропивничани, якщо ви не хочете, щоб ми стали на повний локдаун, то поверніться до жорсткої минулорічної дисципліни. Інакше, не ходіть мітингами і претензіями під владні будівлі. Хочете працювати, нарешті, хочете жити і бути здоровими, слухайте, про що вас просять медичні працівники. Їхні сили вже просто поза межею. Нам ні з кого сформувати додаткові бригади. На новостворених медичних площах вже чергують медики з пологового, ЛШМД, поліклінік. Якщо, не дай Боже, зляжуть і вони, нікому буде навіть проконсультувати.
     
    Наголошую – я не лякаю, я описую реальну ситуацію. Міська влада робить усе можливе і неможливе, щоб на розгорнутих лікувальних базах був кисень, необхідне обладнання, протокольне лікування.
    Але головне – це ви і ваша свідомість. Кропивничани, я розраховую на ваше розуміння вкрай непростої ситуації.
     
    Будьте вдома і будьте здорові!