Кропивницький: Музей мистецтв представив виставку Андрія Кадигроба

  • 6 квіт. 2021 16:37
  • 596
    • Новина Кропивницький: Музей мистецтв представив виставку Андрія Кадигроба Ранкове місто. Кропивницький
     
    5 квітня в Музеї мистецтв розгорнуто експозицію творів члена Національної спілки художників України, лауреата обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна Андрія Кадигроба до 40-річчя з дня народження.
     
    ДОВІДКОВО: Кадигроб Андрій Миколайович народився 4 квітня 1981 року у Кіровограді. У 1998-1999 роках навчався на факультеті дизайну Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки (КІРУЕ). Викладач з фаху – Олександр Демиденко. У 2005 році закінчив видавничо-поліграфічний факультет Національного технічного університету України (колишній Київський політехнічний інститут).
     
     
    Працює в техніці олійного живопису, в жанрах пейзажу та натюрморту, надає перевагу традиційному реалістичному живопису з сміливим трактуванням форм.
    Учасник багатьох обласних та всеукраїнських художніх виставок. 
    У 2006 році став лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації «За творчі досягнення».
    У 2009 році спільно з медіа-групою «Весь Кіровоград» та Кіровоградським обласним художнім музеєм став ініціатором проведення Великоднього благодійного аукціону.
    З 2012 року – член Національної спілки художників України
    У 2015 році став лауреатом обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна у номінації «Національна традиція».
     
    Твори зберігаються в КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради», у художньо-меморіальному музеї О.О. Осмьоркіна, у Національному заповіднику «Софія Київська»,  багатьох приватних зібраннях України та за кордоном.