На Кіровоградщині підтвердили британський варіянт коронавірусу

  • 6 квіт. 2021 18:03
  • 637
    • Новина На Кіровоградщині підтвердили британський варіянт коронавірусу Ранкове місто. Кропивницький
     
    З метою дослідити геном вірусу SARS-СоV-2 державна установа «Кіровоградський обласний лабораторний центру МОЗ України» направила зразки носоглоткових мазків від хворих на COVID-19 до референс-лабораторії.  
          
    5 квітня 2021 року отримали результати дослідження, що проводилися у регіональній референс-лабораторії ВООЗ (м. Лондон), згідно яких встановлено циркуляцію штамів вірусу SARS-СоV-2 «Британський варіант–VOC_20DEC-01 «UA» variant» серед мешканців Кіровоградської області. Британський штам став однією з причин третьої хвилі пандемії. Ризик інфікуватись ним на 50% вище, рівень летальності – на 60%. 
     
         Щодня в Україні оприлюднюється статистика щодо стану захворюваності на коронавірусну хворобу. Проте слід не забувати про підступність нової особливо-небезпечної хвороби. За останню добу в Україні зареєстровано 430 летальних випадків від ускладнень коронавірусної хвороби. За весь час пандемії в Україні померло від COVID-19 35 017 людей.
     
          Захистити себе та інших від інфікування допоможуть прості та корисні речі: вакцинуйтеся, використовуйте захисні маски, користуйтеся дезінфектантами, мийте руки; тримайте дистанцію понад 1,5 м. Бережіть себе!