Кропивницький: Квартиру на Яновського звільнили від зруйнованих конструкцій

  • 6 квіт. 2021 11:00
  • 694
    • Новина Кропивницький: Квартиру на Яновського звільнили від зруйнованих конструкцій Ранкове місто. Кропивницький
     
    Будівельники готуються до відновлення багатоповерхівки по вулиці Яновського у Кропивницькому, інформує міська рада.
     
    Квартира багатоповерхового будинку по вулиці Яновського, 129, де через безвідповідальні, непрофесійні дії бригади будівельників обвалилися плити перекриття даху, звільнена від зруйнованих конструкцій. На місці аварії сьогодні, 6 квітня, заступник міського голови Олександр Мосін провів робочу нараду з керівниками профільних виконавчих органів міської ради,  ЖЕО, проєктної та підрядної  будівельної організацій, власниками квартир.
     
    - Оскільки йдеться, у першу чергу, про життя та безпеку людей, усі відновлювальні роботи розпочнуться після повного циклу проєктних робіт з їх експертною оцінкою, - відзначив Олександр Мосін. – Орієнтовно, будівельники зможуть приступити до роботи через місяць.
     
    Поки що всі інженерні комунікації по стояку під зруйнованою квартирою відключені, але найближчим часом мешканці першого і другого поверхів зможуть повернутися до своїх помешкань. За попередньою оцінкою, перекриття між п’ятим і четвертим поверхами розбирати не будуть, його підкріплять металевими профілями.
     
    Паралельно із виконанням проєктних робіт, триває слідство, в ході якого з'ясовується розмір матеріальних збитків, завданих як усьому будинку, так і  окремим квартирам у ньому. Підтверджену суму відновлювальних робіт має сплатити винна сторона.