Поліцейських притягнули до адмінвідповідальності за неподання декларації

  • 5 квіт. 2021 12:18
  • 611
    • Новина Поліцейських притягнули до адмінвідповідальності за неподання декларації Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині за несвоєчасне подання е-декларації колишніх поліцейських притягнуто до адміністративної відповідальності.
     
     Колишніх старшого інспектора ізолятора тимчасового тримання ГУНП в Кіровоградській області та помічника чергового сектору реагування патрульної поліції Знам’янського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області визнано винними у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.1 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
     
    Старший інспектор та помічник чергового після звільнення з органів Національної поліції, в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно подали декларації після звільнення за 2019 рік.
     
    Постановами суду колишніх поліцейських визнано винними за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП та накладено штрафи у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.
     
    Рішення суду набрали законної сили.
     
    ДОВІДКОВО:
     
    Відповідно до абзацу другого частини другої статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншу діяльність, зазначену у підпунктах "а" і "в" пункту 2 частини першої статті 3, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою цієї статті порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік. 
     
    Пресслужба Кіровоградської обласної прокуратури