У Кропивницькому об’єднання "Гончарики" представить свої роботи

  • 2 квіт. 2021 13:25
  • 867
    • Новина У Кропивницькому об’єднання «Гончарики» представить свої роботи Ранкове місто. Кропивницький
     
    5 квітня об 11:00 у виставковій залі Кіровоградського обласного Центру народної творчості (м. Кропивницький, вул. Гоголя, 66/50) відбудеться презентація діяльності творчого об’єднання "Гончарики" Комунального закладу "Центральний будинок культури Долинської міської ради" та серія майстер-класів від його учасників. 
     
    Керівник творчого об’єднання "Гончарики" Сергій Ткачов – член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, відомий в області та за її межами майстер лозоплетіння. П’ять років тому він познайомився зі знаним кропивницьким гончаром Миколою Світайлом. 
     
    Ця зустріч для Сергія Ткачова стала поштовхом до захоплення ще одним природнім матеріалом – глиною. Самотужки було зроблено гончарне коло, і почали з’являтися різноманітні глиняні вироби. Потім виникла ідея створення творчого об’єднання "Гончарики", де усі охочі мали змогу не тільки отримати навички гончарного мистецтва, а й навчитися прикрашати вироби візерунками, декорувати ліпниною, обробляти поливою. Роботи учасників творчого об’єднання презентувались на виставці обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва "Країна майстрів", яка відбулась в обласному Центрі народної творчості, та Міжнародній агропромисловій виставці "АгроЕкспо" у Кропивницькому.
     
    У рамках презентації буде представлена колекція виробів учасників творчого об’єднання "Гончарики": горнятка, глечики, цукерниці, декоративні тарілки, прикраси, сувенірна продукція тощо. А під час майстер-класу присутні зможуть отримати найпростіші навички з гончарства та ліплення з глини.
     
    Захід проходитиме з дотриманням карантинних обмежень.
     
    Кіровоградський обласний Центр народної творчості
    25006, м. Кропивницький, вул. Гоголя, 66/50.