Хто у Кропивницькому самотужки продовжує плести маскувальні сітки? (ФОТО)

  • 1 квіт. 2021 14:01
  • 1928
    • Новина Хто у Кропивницькому самотужки продовжує плести маскувальні сітки? (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    На початку Московсько-української війни тисячі волонтерів і активістів України долучалися до плетіння маскувальних сіток для військових, свідомі громадяни та волонтери збирали допомогу у вигляді продуктів та грошей для наших захисників. Та з часом ситуація змінилася - вже нечасто почуєш про заклики на плетіння маскувальних сіток. 
     
    Але живе у нашому місті така невеличка на зріст, але дуже активна жінка - Валентина Семенівна Розмай. Вона часто бере участь у патріотичних заходах і мітингах, її можна зустріти на акціях протесту або ж на агітаційному наметі. Не забуває Валентина Семенівна і про пташок, заради яких їздить на поля збирати соняшник. 
     
    І от зараз у вестибюлі Музею мистецтв, прямо при вході, розвішана сітка, яку потрібно обплести стрічками захисного кольору. У вільний час пані Валентина приходить до музею і самотужки плете маскувальну сітку. Волонтерам вдалося розшукати спеціальну стрічку, яка не промокає і не горить. 
     
    Сітка має довжину п’ять метрів, на роботу йде приблизно 13 днів. Сітку, яку зараз плете Валентина Розмай, волонтери відвезуть 28-й бригаді. 
    Хочеться зауважити, що така невеличка жіночка методично, невтомно, як павучок, не припиняє своєї важливої для держави справи.