На Кіровоградщині судитимуть підприємця, який самовільно захопив прибережну смугу Дніпра

  • 31 бер. 2021 13:05
  • 617
    • Новина На Кіровоградщині судитимуть підприємця, який самовільно захопив прибережну смугу Дніпра Ранкове місто. Кропивницький
     
    Світловодські підприємці, які обвинувачуються у самозахопленні прибережної смуги Дніпра, постануть перед судом.
     
    Кіровоградська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора одного із товариств та приватного підприємця за фактом самовільного заняття ними земельної ділянки прибережної захисної смуги річки Дніпро (ч. 2 ст. 197-1 КК України).
     
    За даними слідства, директор одного із підприємств Світловодського району спільно із приватним підприємцем за відсутності будь-яких правоустановлюючих чи дозвільних документів самовільно зайняли частину прибережної захисної смуги річки Дніпро. Протягом двох років підприємці незаконно використовувавали земельну ділянку для здійснення господарської діяльності, пов’язаної з прісноводним рибальством та для господарських потреб, розмістивши на ній підсобні приміщення, рефрижераторний морозильний контейнер для зберігання риби та три причали.
     
    У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання від двох до чотирьох років обмеження волі або позбавлення волі на строк до двох років.
    Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Кіровоградській області.
     
    Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
     
    Пресслужба Кіровоградської обласної прокуратури