Кіровоградщина: У Знам’янці колишня залізничниця стала майстринею макіяжу

  • 27 бер. 2021 09:02
  • 590
    • Новина Кіровоградщина: У Знам’янці колишня залізничниця стала майстринею макіяжу Ранкове місто. Кропивницький
     
    «Свою справу» кожна людина уявляє по-різному: дехто уявляє себе власником невеликого фермерського господарства, затишного кафе чи гламурного салону краси, а хтось бачить себе у директорському кріслі величезного підприємства.
     
    Можна навести багато прикладів того, як учорашні безробітні започаткували за сприяння служби зайнятості власну справу та успішно нею займаються, але у кожного з них свій шлях до підприємництва. Хтось продовжує сімейну традицію, когось приваблює незалежність та самостійність у прийнятті рішень, а для когось – це, передусім, можливість утримувати себе і членів своєї сім’ї.
     
    А от у тридцятишестирічної знам'янчанки Ганни Олександрівни, за її власними спогадами, поштовхом до заняття бізнесом був потяг до створення краси й гармонії. Але все по порядку. Свого часу жінка здобула кваліфікацію оператора служби перевезень за спеціальністю «Організація перевезень і управління на залізничному транспорті» і тривалий час працювала на залізниці провідником пасажирського вагону та диспетчером поїзним, адже Знам’янка – місто залізничників.
     
    Ще працюючи у сфері перевезень, дівчина здобула знання щодо виконання послуг з перманентного макіяжу, закінчивши відповідні курси. 
     
    - У мене є художні здібності: ще у школі я гарно малювала і мені це подобалося. Якщо у когось із подруг мало бути романтичне побачення чи свято, то за порадами, як навести вроду, або й з проханням зробити макіяж, дівчата зверталися до мене. Я із задоволенням створювала подружкам за їхнім бажанням, більш романтичний образ, або образ жінки-вамп, або ж просто змінювала форму брів на більш привабливу та таку, яка пасувала до їхніх облич, – розповідає Ганна.
     
    Залишившись без роботи, за сприянням у працевлаштуванні, Ганна Олександрівна звернулася до Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості. Довідавшись від свого кар’єрного радника, що однією із послуг служби зайнятості є допомога в започаткуванні власної справи, дівчина подумала: «А, що як спробувати?». Сказано – зроблено.
     
    Ганна відвідала семінар «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес», набула необхідних знань з ведення бізнесу на курсах цільового призначення «Підприємницька діяльність у сфері малого бізнесу» у державному навчальному закладі «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості».
     
     
    Щодо вибору бізнес-ідеї – сумнівів дівчина не мала: у нагоді стало хобі – перманентний макіяж. Ганна успішно захистила бізнес-план з надання послуг з перманентного макіяжу та узялася до практичного втілення задуманого. На отримані гроші (одноразова виплата допомоги по безробіттю) та доклавши власні заощадження, дівчина закупила обладнання й орендувала приміщення.
     
    Зараз Ганна Олександрівна має усе те, про що давно мріяла: можливість займатися улюбленою справою, реалізовувати свої творчі здібності та потяг до створення красивої гармонії. А чи не є це складовими людського щастя? А починалося усе з хобі.
     
    Наталія Бондаренко, 
    провідний фахівець з профорієнтації 
    відділу активної підтримки безробітних 
    Знам’янської міськрайонної філії 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості