Досвід дніпровських лікарів у рятуванні життів воїнів стане спадщиною світової медицини

  • 26 бер. 2021 16:08
  • 551
    • Новина Досвід дніпровських лікарів у рятуванні життів воїнів стане спадщиною світової медицини Ранкове місто. Кропивницький
     
    Унікальний досвід дніпровських лікарів у рятуванні життів воїнів стане спадщиною світової медицини. Про це заявила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час відвідання Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова та Дніпропетровського обласного госпіталю ветеранів війни.
     
    Про це інформує Урядовий портал.
     
    Очільниця Мінветеранів ознайомилася з лікувальними можливостями закладів, зустрілася з колективами та відзначила медичних працівників за врятовані життя захисників України подяками Мінветеранів.
     
    - Обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова має дійсно унікальний досвід лікування та реабілітації захисників, який не має жодна у світі лікарня. Те, що зробили ваші лікарі – це реальний подвиг. 98,4% врятованих життів наших воїнів – вражаюча цифра, це просто неймовірно в тих умовах, що ми мали у минулі роки. Поєднання людської свідомості, національної ідентичності і професійності. Наші українські лікарі - наша унікальна національна скарбниця. Бажаю вам єдності, успіхів та здоров’я, - зазначила Юлія Лапутіна.
     
    Цей медзаклад є провідним в системі охорони здоров’я Дніпропетровщини, а також науково-практичною базою 13 кафедр Дніпропетровської державної медичної академії.
     
    Також Міністр відвідала Дніпропетровський обласний госпіталь ветеранів війни, в якому з 2015 року працює Центр медичної реабілітації учасників бойових дій, в якому мали можливість пролікуватися понад 3500 українських захисників.
     
    - Я щиро вдячна вам, нашим унікальним професіональним лікарям та медперсоналу за порятунок життів та реабілітацію українських воїнів. Той медичний досвід, який має Україна є унікальним та надасть поштовх для розвитку світової медицини, - наголосила Юлія Лапутіна під час зустрічі з медпрацівниками госпіталю.