Керівника управління державного агентства рибного господарства затримали на хабарі

  • 24 бер. 2021 12:13
  • 708
    • Новина Керівника управління державного агентства рибного господарства затримали на хабарі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Викрили у хабарництві в.о. керівника управління державного агентства рибного господарства у Кіровоградській області.
    Протиправну діяльність посадовця задокументували співробітники Департаменту стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями.
     
    Як встановили поліцейські, неправомірну вигоду - 50 000 гривень -  в.о. керівника облуправління рибного господарства вимагав від громадянина за непритягнення його до відповідальності за порушення норм чинного законодавства. Кошти отримував у два етапи.
     
    Учора, 23 березня, посадовця затримали після передачі йому другої частини від обумовленої суми - 25 000 гривень.
    Наразі фігурант затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Встановлюється причетність інших осіб до протиправної діяльності.
     
    За вимагання та отримання неправомірної вигоди передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
     
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі центрального апарату ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.