В Україні побудують євроколію зі швидкістю руху 250 км/год

  • 18 бер. 2021 11:38
  • 581
    • Новина В Україні побудують євроколію зі швидкістю руху 250 км/год Ранкове місто. Кропивницький
     
    Україна і Південна Корея домовились про грантове фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії в Україні, інформує Урядовий портал.
     
    Урамках робочого візиту української делегації на чолі з першим заступником Міністра інфраструктури України Дмитром Абрамовичем до Сеулу (Республіка Корея) відбулися зустрічі із керівництвом Міністерства землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея, Міністерства економіки і фінансів Корейської Республіки, Корейського експортно-імпортного банку, Корейської національної залізниці, Hyundai Corporation та Hyundai Engineering & Construction. До складу української делегації також увійшли заступник Міністра фінансів України Олександр Кава та представники Укрзалізниці.
     
    Українська та корейська сторони домовились про співпрацю у розвитку високошвидкісного залізничного руху в Україні та покращенні пасажирських перевезень залізницею. За результатами цих зустрічей під патронатом Міністерства інфраструктури були підписані відповідні домовленості.
     
    - У цьому році ми анонсували старт одного із ключових для галузі проекту із розвитку високошвидкісного залізничного сполучення в Україні. На початковому етапі він передбачатиме будівництво залізничної лінії зі швидкістю руху до 250 км/год та сучасної інфраструктури для обслуговування InterCity та контейнерних перевезень у напрямку ЄС. Зараз маємо офіційні підписані домовленості з корейською національною залізницею, які передбачають можливість грантового фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії в Україні. Вдячний за постійну підтримку та зацікавленість корейської сторони і компанії Hyundai Corporation у розвитку транспортного сектору України. Ми готові надалі поглиблювати наші відносини. Сподіваюсь, що майбутнє співробітництво наших сторін принесе очікувані та ефективні результати, - прокоментував розширення співпраці між українською та корейською стороною Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.
     
    Перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович під час переговорів у Сеулі зазначив: 
     
    - Підписання Меморандуму створює умови для можливості залучення фінансування корейської сторони для підготовки техніко-економічних обґрунтувань за проектами, які містять спільний інтерес, зокрема проекту із впровадження високошвидкісного залізничного руху в Україні.