100 днів міськради: як працює новий депутатський корпус?

  • 17 бер. 2021 11:13
  • 707
    • Новина 100 днів міськради: як працює новий депутатський корпус? Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    16 березня (вівторок) о 14.00 у приміщенні Громадського офісу у Кропивницькому експерти Асоціації Політичних Наук розказали про те, як депутати Кропивницької міської ради працюють з виборцями за перші 100 днів роботи нового скликання.
     
    За інформацією Асоціації Політичних Наук, на офіційному сайті Кропивницької міськради була оприлюднена інформація про всіх новообраних депутатів міської ради.
     
    - Всі 42 депутати оприлюднили інформацію щодо дати народження, графіку прийому, досвіду роботи, контактних даних, рівно половина депутатів оприлюднили інформацію про своїх помічників, але у профілі жодного депутата немає інформації про освіту, родину, а також жоден депутат не скористався можливістю, передбаченою в регламенті, оприлюднити додаткову інформацію про себе, наприклад, про свою громадську чи наукову діяльність, подані звернення та запити, внесені проекти рішень чи поправки до них, - розповів Дмитро Сінченко, голова ГО «Асоціація Політичних Наук».
     
    В результаті моніторингу з’ясувалося, що 31 депутат використовує для ведення прийому громадян партійні приймальні, 12 депутатів - окремі приймальні, і 1 депутат - одночасно і партійні, і окремі. Лише один депутат наразі не веде особистого прийому, замість нього це робить його помічниця.
     
    На сайті міськради інформацію про прийом оприлюднюднило 42 депутата, на партійних сайтах – 4 депутата, на партійних сторінках в соцмережах 10 депутатів, а от використання особистих сторінок депутатів в соцмережах для інформування своїх виборців експерти АПН не виявили.
     
    - Це дивно, що інформація про освіту не була оприлюднена на сайті, адже ми, депутати, надавали її в апарат ради. Ми вдячні Асоціації Політичних Наук за корисну інформацію і за цю зустріч, адже ми змогли отримати зворотній зв’язок і в подальшому зможемо вдосконалити форми нашої взаємодії з громадянами. А деякі ідеї ми готові впроваджувати негайно, - зазначив під час зустрічі депутат міської ради і заступник міського голови Михайло Бєжан.
     
    У заході взяли участь депутати та їхні помічники, які представляли фракції партій «Європейська Солідарність», «Слуга народу» та «Рідне місто».
     
    Детальніші результати проведеного моніторингу «Атестації депутатів місцевих рад» та порівняння з іншими містами буде презентовано у травні цього року.
     
    Дмитро Сінченко,
    Голова Асоціації Політичних Наук