Андрій Назаренко готовий вакцинуватися від коронавірусу

  • 16 бер. 2021 10:31
  • 455
    • Новина Андрій Назаренко готовий вакцинуватися від коронавірусу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Назаренко заявив, що готовий до щеплення вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield) за залишковим принципом в межах змін до дорожньої карти імунізації населення. Про це він сказав під час апаратної наради учора, 15 березня, інформує у ФБ ОДА.
     
    - Минулого тижня міністр охорони здоров’я вніс зміни в дорожню карту. За залишковим принципом дозволили вакцинуватися і головам обласних державних адміністрацій. Я готовий!, - зазначив голова ОДА Андрій Назаренко.
     
    Зазначимо, у першу хвилю вакцинація передбачена для медичних працівників, а також людей віком від 80 років, соціальних працівників та інші працівників соціальної сфери.
     
    Однак міністр охорони здоров’я Максим Степанов вніс зміни до дорожньої карти імунізації населення. Згідно з новаціями, для популяризації вакцинації рекомендується залучати осіб із визначених груп другого етапу, а також публічних і громадських діячів.
     
    До переліку, хто може щепитися за залишковим принципом, додали ветеранів АТО/ООС, народних депутатів, керівників центральних органів виконавчої влади, голів обласних державних адміністрацій та обласних рад, очільників органів місцевого самоврядування, лідерів і представників релігійних організацій. Також видатних письменників, журналістів, спортсменів, музикантів, акторів, співаків, інших діячів сфери культури, які старші 60 років.
     
    Як повідомлялося раніше, голова облдержадміністрації Андрій Назаренко записався у чергу на вакцинацію від COVID-19.