У День добровольця кропивницькі націоналісти відвідали могили побратимів

  • 14 бер. 2021 14:30
  • 1398
    • Новина У День добровольця кропивницькі націоналісти відвідали могили побратимів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 14 березня, в Україні відзначають День добровольця. Сім років тому Москва розпочала збройну агресію проти нашої країни. Тисячі  добровольців стали на захист суверенітету української держави. 
     
    Серед них був і наш земляк з Кропивницького Володимир Степанок. 
    26 січня 2021 року минула шоста річниця з дня загибелі підполковника Збройних сил України Володимира Степанка під Дебальцевим. 
     
    У 2012 році Володимир Іванович вступив до лав ВО "Свобода" і разом з однопартійцями брав активну участь у Революції Гідності та інших патріотичних заходах. 
    Як розповідає дружина героя Олена Степанок, з молодості Володимир мав мрію вступити до Суворівського училища, та не склалося. Згодом юнак після тривалої підготовки вступив до Новосибірського вищого військово-політичного училища. Військова справа стала його життєвим кредо. 
     
    Тож не дивно, що у 2014 році він пішов добровольцем боронити суверенітет України.
     
    З 5 серпня 2014-го Володимир служив заступником командира батальйону у 42-й окремому мотопіхотному батальйоні (57-а окрема мотопіхотна бригада). Свободівець загинув 26 січня 2015 року під час активних бойових дій під Дебальцевим внаслідок потрапляння протитанкового снаряду в його БТР, не доживши одного дня до свого дня народження.
     
     
     
    Поклали квіти націоналісти і на могилу свого побратима, добровольця Руслана Сивірського. Півтора місяці тому у Нових Петрівцях Київської області, де він проживав останні роки, водійка у стані алкогольного сп’яніння збила насмерть ветерана сучасної війни на пішохідному переході. Трагедія сталася 26 січня 2021 року. 
     
    Руслан народився 5 листопада 1975 року у колишньому Кіровограді, був активним учасником Майдану, служив у батальйоні особливого призначення "СІЧ", боронив Піски й Курахове у 2015-16 роках. Останні роки жив і працював на Київщині. У загиблого у Кропивницькому залишилась невтішна матір.
     
    Сьогодні, 14 березня, представники Кропивницької міської організації ВО "Свобода" відвідали могили своїх однопартійців, які на початку Московсько-української війни добровільно вирушили на схід країни боронити її незалежність. 
     
    Олена Скочко
     
     
     
     
    Довідка
     
    День українського добровольця — свято на честь українських добровольців, що відзначається в Україні 14 березня. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ ім. Кульчицького.
     
    День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.