Кропивницький: На базі кардіоцентру створюють гемодіалізне відділення

  • 12 бер. 2021 09:21
  • 687
    • Новина Кропивницький: На базі кардіоцентру створюють гемодіалізне відділення Ранкове місто. Кропивницький
     
    Андрій Назаренко: Створення нового гемодіалізного відділення – це розширення можливостей для пацієнтів, інформує кіровоградська ОДА у ФБ.
     
    На базі диспансерного відділення обласного клінічного кардіоцентру запрацювало відділення амбулаторного гемодіалізу. Його створення – це розширення можливостей для пацієнтів із нирковою недостатністю. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Андрій Назаренко учора, 11 березня.
     
    Створення гемодіалізу, створення сучасних приймальних відділень в рамках програми «Велике будівництво», реконструкції лікарень – це в першу чергу покращення рівня послуг для наших пацієнтів. Це розвиток медицини в регіоні, це інвестиції. І дуже добре, коли як приватні, так і державні ресурси об’єднуються задля гарної справи, – підкреслив очільник Кіровоградщини.
     
    За словами головного лікаря обласного клінічного кардіоцентру Ганни Сухомлин, забезпечити послугу гемодіалізу вдалося у рамках угоди з приватною компанією.
     
    - Компанія постачає обладнання. Вартість одного такого ліжка – понад мільйон гривень. Маємо наразі таких п’ять із подальшою можливістю розширення до десяти. Пацієнти з нирковою недостатністю отримують послугу безоплатно, – зазначила Ганна Сухомлин.
     
    Станом на сьогодні на Кіровоградщині 210 людей отримують процедуру гемодіалізу.