Відтепер кропивницькі школярі сортуватимуть сміття

  • 3 бер. 2021 18:07
  • 570
    • Новина Відтепер кропивницькі школярі сортуватимуть сміття Ранкове місто. Кропивницький
     
    Найперші в Україні: в усіх дитсадках та школах Кропивницького сортуватимуть сміття, інформує Рідний край.
     
    Кропивницький – єдине мiсто в Українi, де у всiх навчальних закладах запровадили роздiльний збiр твердих побутових вiдходiв. Про це повiдомила завiдувачка сектору екологiї та природоохоронної дiяльностi управлiння земельних вiдносин та охорони навколишнього природного середовища міської ради Галина Негода.
     
    За її словами, за програмою природоохоронних заходiв мiсцевого значення, виконання якої розраховане на кiнець 2020-2021 років, для облаштування контейнерiв роздiльного збору твердих побутових вiдходiв із мiсцевого фонду охорони навколишнього середовища виділили 1,250 мiльйона гривень.
     
    У всiх 96 навчальних закладах Кропивницького – 40 дитячих садочках та 56 школах, планують встановити 304 контейнери.
     
    На сьогоднi вже розмiстили 182 контейнери, планують встановити ще 56. У загальноосвiтнiх навчальних закладах вiдходи розподiленi на чотири типи: пластик, папiр, скло та метал. У садочках, з метою безпеки, – на папiр i пластик.
     
    - Подiбну роботу розпочали в iнших мiстах України, але це – поодинокi випадки. У нашому мiстi охопленi всi навчальнi об'єкти. З пунктами прийому вторинної сировини заключатимуть договори. Як керiвники, так i дiти позитивно поставилися до подiбної iнiцiативи.  До того ж, це додатковий дохiд для шкiл та садочкiв. В однiй зi шкiл дiти запропонували на зiбранi кошти купити тенiсний стiл, – зазначила Негода.
     
    До кiнця березня контейнерами планують повнiстю забезпечити всi навчальнi заклади.