Прокурори повернули до бюджету 700 тисяч, переплачених постачальнику газу

  • 2 бер. 2021 11:43
  • 450
    • Новина Прокурори повернули до бюджету 700 тисяч, переплачених постачальнику газу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Ювенальні прокурори Кіровоградщини домоглися реального повернення до бюджету 700 тис. грн переплачених постачальнику газу.
     
     Завдяки принциповій та послідовній позиції ювенальних прокурорів реально виконано рішення суду про визнання недійсними трьох незаконних додаткових угод щодо закупівлі газу для освітніх закладів та стягнуто до місцевого бюджету майже 700 тис. грн безпідставно сплачених бюджетних коштів.
     
    Незважаючи на те, що уповноважений орган держави, в інтересах якого прокурори йшли до суду та фактичний отримувач коштів - Сектор освіти Олександрівської районної державної адміністрації - не підтримував вимоги прокурора та оскарження ТОВ прийнятого судом рішення, все ж саме непохитна позиція у суді ювенального прокурора сприяла поверненню безпідставно сплачених з бюджету коштів.
     
    Нагадаємо, позов заступника прокурора області ґрунтувався на порушенні вимог ч.4 ст. 36 Закону України «Про публічні закупівлі» сторонами (сектором освіти РДА оскільки ТОВ) шляхом укладення додаткових угод та виплата надлишкових коштів без належного підтвердження коливання цін на газ на ринку.
    Робота в даному напрямі триває.