Кіровоградщина: Як місцева влада налагоджуватиме співпрацю з Києвом?

  • 26 лют. 2021 11:31
  • 796
    • Новина Кіровоградщина: Як місцева влада налагоджуватиме співпрацю з Києвом? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Голова Кіровоградської облради Сергій Шульга став членом Палати регіонів новотвореного конгресу місцевих і регіональних влад при президентові України, про це інформує сайт облради.
     
    Сьогодні у ході засідання Ради розвитку громад та територій з питань посилення взаємодії органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування, а також стану впровадження реформ децентралізації в Україні було оголошено про створення двопалатного Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України. Серед членів Палати регіонів — голови обласних рад.
     
    Цей представницький орган має реально представляти інтереси українців і стане платформою для налагодження тісної співпраці центральної і всіх регіональних влад для обговорення і пошуку шляхів вирішення місцевих проблем.
     
    - Відносини між центром та громадами мають стати абсолютно новими, вони повинні бути конструктивними, прозорими і дієвими. Заради цього ми створюємо конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. Він стане майданчиком діалогу і рішень, — сказав, зокрема, у своєму виступі на засіданні Ради Президент Володимир Зеленський.
     
    Фото з сайту Офіса Президента