До дня народження Лесі Українки театр Кропивницького представляє прем’єру «На полі крові»

  • 25 лют. 2021 13:59
  • 840
    • Новина До дня народження Лесі Українки театр Кропивницького представляє прем’єру «На полі крові» Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Марка Кропивницького підготував нову прем’єрну виставу за однойменною драматичною поемою «На полі крові».
     
    Прем'єра відбудеться сьогодні, 25 лютого, і 3 березня 2021 року.
     
    Мала сцена
     
      25 лютого - день народження видатної  української письменниці, перекладачки, фольклористки, культурної громадської діячки, піонерки українського модернізму, неоромантизму, містицизму Лесі Українки. Не зважаючи на масштабність і визначне місце Лесі Українки в українській історії та культурі, її геній лишається маловідомим і не до кінця зрозумілим для значної частини співвітчизників. 
     
    Саме тому Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Марка Кропивницького підготував нову прем’єрну виставу за однойменною драматичною поемою «На полі крові».
     
    Історія немислимої та таємничої зради за майже дві тисячі років знаходила відгук у серцях численних митців. Геній Лесі Українки також відчув потребу до власного її осмислення, до відкриття ще схованих у ній істин. Однак погляд поетеси упав на фігуру кривдника, і, беззаперечно, вивів нас на інші глибини цієї історії.
     
    Драматична поема «На полі крові», хоч і належить перу Лесі Українки, за суттю своєю є апокрифом, і дає нам можливість через персону Юди доторкнутись до езотеричного рівня знань.
     
    Темою твору є зрада Юдою Іскаріотом Ісуса Христа. І вистава гостро відкриває проблему зрадництва як явища, яке поширюється в житті, набуває різних форм, і що найстрашніше – виправдовує себе. У нашому світі зрада живе і бореться за своє право бути.
     
    Здійснив постановку вистави Євген Скрипник. Євген відомий своїм непересічним виконанням ролей у виставах нашого театру. Його талант має широкий діапазон і цього разу він дебютує в якості режисера. У співдружності з талановитим актором нашого театру Антоном Адаменко їм вдалося знайти унікальний сценічний простір і можливість звернутися до глядача сучасною театральною мовою.
     
    Прем’єрний показ вистави відбудеться на малій сцені театру 25 лютого та 3 березня о 18:00.