Кіровоградщина: Світловодську школу-інтернат перепрофілюють у ліцей

  • 25 лют. 2021 13:08
  • 655
    • Новина Кіровоградщина: Світловодську школу-інтернат перепрофілюють у ліцей Ранкове місто. Кропивницький
     
    Це питання з керівницею закладу Наталією Яковлевою обговорив перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк. Про це інформує обласна рада.
     
    У рамках робочої поїздки до Світловодська він відвідав комунальний заклад обласної ради «Світловодська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 2».
     
    Новим Законом України «Про повну середню загальну освіту» передбачається, що санаторні школи-інтернати припиняють набір учнів 1-9 класів, а відповідні установи мають змінити тип закладу на ліцей до 1 липня 2021 року.
     
    Світловодська загальноосвітня санаторна школа-інтернат є єдиним закладом в області такого профілю. При створенні ліцею необхідно зберегти соціальну складову та передбачити можливість цілодобового перебування дітей у ньому. На цьому наголосив перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк.
     
    Також у школі-інтернаті відсутня спортивна зала, так як будівля споруджувалася в 60-х роках двадцятого століття для закладу з геріатричним напрямком. Юрій Семенюк зазначив, що питання про будівництво спортивної зали та сучасного спортивного майданчика на подвір’ї порушуватиме перед департаментом освіти і науки облдержадміністрації.
     
    На сьогодні в школі-інтернаті працює 74 працівника, з яких 24 – педагоги. В закладі є спальний та навчальний корпуси, їдальня, актова зала, спортивна кімната, сольова кімната, два комп’ютерні класи.