До України прибув вантажний літак з вакциною (ВІДЕО)

  • 23 лют. 2021 13:36
  • 737
    • Новина До України прибув вантажний літак з вакциною (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    - Сьогодні особисто проконтролював відвантаження першої партії вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне. 500 000 доз вакцини їдуть до України, і далі будуть розподілені між регіонами згідно плану МОЗ. - пише у ФБ Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
     
    Зараз вакцина транспортується до Мумбаї. Далі – довгий шлях вантажним літаком з зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде до України. Під час транспортування буде дотримано всіх температурних вимог, які необхідні для збереження якості вакцин.
     
    Oxford/AstraZeneca - це спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZenecа, що має потужності для виробництва в Індії. Вакцина проти COVID-19 випускається під назвою CoviShield, вона перекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання. Serum Institute постачає свою продукцію в 140 країн світу.
     
     
    До України прибув вантажній літак з вакциною Oxford/AstraZeneca (CoviShield). Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на своїй сторінці у Фейсбук.
     
    - Першу партію в пів мільйона доз отримано. Зараз терміново розмитнюємо вантаж і вакцина відразу поїде в регіони, аби ми почали робити щеплення згідно з першим етапом вакцинації, - написав Міністр.