МОЗ зареєструвало вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) від COVID-19

  • 23 лют. 2021 13:42
  • 563
    • Новина МОЗ зареєструвало вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) від COVID-19 Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину від COVID-19 Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко.
     
    Він пояснив, вакцину розробив Оксфордський університет і британсько-шведська компанія AstraZeneca. 
     
    - Вакцина Oxford/AstraZeneca виробляється на потужностях Serum Institute (Індія). Covishield – це локальна (торговельна) назва», – зазначив Олег Рибальченко.
     
    Згідно з даними МОЗ, Oxford/AstraZeneca (Covishield) надійшла на реєстрацію до Державного експертного центру 15 лютого.
    У МОЗ нагадують, в Україні діє закон, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 та скорочує її до п’яти робочих днів. 
     
    Вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. 
     
    Україна отримала інформацію від COVAX про постачання від 2,2 до 3,7 млн доз вакцин Oxford/AstraZeneca у І–ІІ кварталі 2021 року. Крім того вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників. 
     
    Також МОЗ уклало додаткові прямі контракти на постачання вакцини від COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Британія-Швеція) та NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія).