Група злочинців примушувала громадян до фізичної праці

  • 20 лют. 2021 10:20
  • 650
    • Новина Група злочинців примушувала громадян до фізичної праці Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині викрили фейковий реабілітаційний центр.
     
    На Кіровоградщині поліцейські викрили групу осіб, яких підозрюють у трудовій експлуатації громадян. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в поліції області.
     
    Так, під виглядом функціонування «реабілітаційного центру» спільники займалися вербуванням жителів інших областей, які потрапили у складні життєві обставини, та примушували їх до фізичної праці.
     
    У результаті розслідування встановлено, що протиправною діяльністю займаються троє жителів Кіровоградщини.
     
    Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, разом зі слідчими та управлінням карного розшуку поліції області, із залученням спецпідрозділу ГУНП, провели понад 10 обшуків житлових та нежитлових приміщень, а також транспортних засобів, що належать спільникам.
     
    За результатами вжитих заходів у підозрюваних виявили та вилучили речові докази, які вказують на причетність осіб до вчинення кримінальних правопорушень.
     
    За даним факто розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) ККУ. У разі доведення провини підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. 
     
    Відділ боротьби зі злочинами,
    пов’язаними з торгівлею людьми
    поліції Кіровоградської області