Відтепер мешканці селища Нового отримуватимуть адмінпослуги на своєму районі

  • 19 лют. 2021 17:03
  • 497
    • Новина Відтепер мешканці селища Нового отримуватимуть адмінпослуги на своєму районі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Мешканці селища Нового отримуватимуть за місцем проживання 126 адміністративних, реєстраційних і соціальних послуг.
     
    Новенчани зможуть отримувати якісні адміністративні послуги за місцем свого проживання. На цьому наголосив заступник директора департаменту надання адміністративних послуг Кропивницької міської ради Андрій Лаврусь під час робочої наради із керівниками квартальних комітетів Новенського старостинського округу.
     
    У засіданні також взяли участь староста Новенського округу Любов Марченко та начальник відділу інфраструктури старостинського округу Ірина Глушаєва.
     
    - Міський голова Андрій Райкович неодноразово відзначав необхідність посилення інтеграції селища Нового до територіальної громади Кропивницького. Одним із напрямків такої інтеграції є надання адміністративних послуг мешканцям за місцем їхнього проживання, - відзначив Андрій Лаврусь. - Департамент спільно із іншими виконавчими органами міської ради активно реалізують цей проєкт. У приміщенні старостинського округу повноцінно вже можна отримати послуги з реєстрації місця проживання/перебування особи, а також зняття з реєстрації.
     
    Тут також розпочали надавати адміністративні і реєстраційні послуги. Це - реєстрація речових прав на нерухоме майно, реєстрація та закриття ФОП. Крім того новенчани можуть вирішити  питання регулювання земельних відносин, містобудування і архітектури, торгівлі, отримати архівні послуги. Загалом це 96 послуг, по які можна звернутися, завітавши до старостинського округу у вівторок і четвер із 8:00 до 12:00 год.
     
     
    На черзі організація надання соціальних послуг, а їх 30. Це - надання допомоги у зв'язку із вагітністю і пологами, при народженні та усиновленні дитини, одиноким матерям, малозабезпеченим сім'ям, особам з інвалідністю, призначення державної соціальної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, надання державної допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, надання субсидій на оплату ЖКП, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, надання допомоги на дітей, отримання «Пакунку малюка», відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до 3-х років.
    Фахівці управління соціального захисту населення Фортечної районної у місті Кропивницькому ради уже з наступного тижня будуть працювати по понеділках і середах із 8:00 до 17:00 год. і надавати такі послуги.
     
    - Загалом Новенське відділення ЦНАП «Прозорий офіс» надаватиме 126 адміністративних, реєстраційних та соціальних послуг мешканцям селища. Наразі департамент спільно із головним управлінням ПФУ у Кіровоградській області вивчає питання доцільності надання безпосередньо у селищі і пенсійних послуг, - підбив підсумок Андрій Лаврусь.