Україна і Польща разом утримуватимуть мости на державному кордоні

  • 17 лют. 2021 15:05
  • 689
    • Новина Україна і Польща разом утримуватимуть мости на державному кордоні Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Верховна Рада ратифікувала міжурядову Угоду з Польщею про спільне утримання трьох прикордонних мостів, - Владислав Криклій, інформує Урядовий портал.
     
    Сьогодні, 16 лютого, Верховна Рада прийняла законопроект №0079 «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про утримання прикордонних дорожніх мостових об'єктів на українсько-польському державному кордоні». «ЗА» проголосував 341 народний депутат.
     
    Вищезазначеною Угодою розмежовується сфера відповідальності української та польської сторін стосовно прикордонних об’єктів спільного використання. Це три автодорожні мости через р. Західний Буг на українсько-польському кордоні. Ратифікація Угоди дозволить утримувати ці споруди в належному транспортно-експлуатаційному стані», - пояснив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.
     
    Угода стосується:
     
    - 2-ох мостових споруд через р. Західний Буг між населеними пунктами Ягодин і Дорогуськ на автодорозі М-07 Київ-Ковель-Ягодин (на м. Люблін) та польській державній дорозі №12;
     
    - моста через р. Західний Буг між населеними пунктами Устилуг і Зосин на автодорозі Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне та польській державній дорозі № 74.
     
    Нагадаємо, Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про утримання прикордонних дорожніх мостових об’єктів на українсько-польському державному кордоні була підписана 22 червня 2018 року у Варшаві. Угода була вчинена відповідно до положень Договору між Україною і Республікою Польща про правовий режим українсько-польського державного кордону, співробітництво та взаємну допомогу з прикордонних питань, вчиненого у Києві 12 січня 1993 року.