Кропивницький: Музей Осмьоркіна започаткував арт-проєкт до Дня закоханих (ФОТО)

  • 16 лют. 2021 18:15
  • 1092
    • Новина Кропивницький: Музей Осмьоркіна започаткував арт-проєкт до Дня закоханих (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    «Місто Кропивницький у фотооб’єктиві»: новий арт-проєкт започаткував музей Осмьоркіна, інформує міська рада.
     
    «Місто Кропивницький у фотооб’єктиві» - новий арт-проєкт започаткований художньо-меморіальним музеєм Олександра Осмьоркіна. Його метою є популяризація творчості кропивницьких фотографів, більшість з яких є лауреатами мистецьких премій – міської премії фотохудожників імені Василя Ковпака та обласної журналістської премії в номінації «фотожурналістика», а також сучасних фотохудожників, які мають високий професійний рівень у сфері фотомистецтва, створюють фотоматеріали, спрямовані на збагачення і збереження історичної спадщини, висвітлення культурного, соціального та економічного життя міста Кропивницького та його мешканців.
     
     
    Символічно, що саме в рамках цього проекту представлена фотовиставка «Кропивницький – місто закоханих». Її експозицію складають 45 кольорових і чорно-білих світлин відомих у місті фотокореспондентів - заслуженого журналіста України Ігоря Демчука, що працює в обласній громадсько-політичній газеті «Кіровоградська правда», члена Національної Спілки журналістів України Олександра Шулешка, фотокора видання територіальної громади міста Кропивницького «Вечірня газета», та молодого фотографа Олексія Каприці з медіапорталу DOZOR.
     
     
    Авторські фотороботи яскраво відображають сучасне життя кропивничан - їхні почуття, відносини, сподівання, радість і віру в щасливе майбутнє, адже виставка присвячена Дню закоханих.
     
    - Це чудове свято, яке відзначається 14 лютого, стало досить популярним в Україні. І хоча воно має релігійне підґрунтя, а життєва історія християнського священника, за легендою, досить сумна, у всьому світі склалася традиція в цей день дарувати щось своїм коханим – вітальні листівки у вигляді сердечка «валентинки», шоколадні цукерки, прикраси, сувеніри, а головне виявляти увагу та піклування про тих, кого любимо, - відзначила директор художньо-меморіального музею Олександра Осмьоркіна Віта Чернова, - Нинішня виставка є своєрідним дарунком фотомитців, закоханих в рідне місто Кропивницький.