Кропивничанка здобула нову професію у 58 років

  • 16 лют. 2021 12:00
  • 635
    • Новина Кропивничанка здобула нову професію у 58 років Ранкове місто. Кропивницький
     
    Декілька днів тому розпочала свій трудовий шлях колишня безробітна, а тепер майстриня однієї з перукарень міста Кропивницького, пані Катерина. А завдячує цьому вона службі зайнятості, адже звернувшись по допомогу у працевлаштуванні, жінка навіть і не здогадувалася, що після 50 років вона спробує опанувати нову для себе професію перукаря.
     
    За освітою пані Катерина інженер-механік, але за здобутим фахом попрацювати їй не вдалося. Останні десять років свого професійного життя вона працювала брокером на одному з підприємств Кропивницького. Та сталося так, що жінка залишилась без роботи.
     
    Під час перебування на обліку в Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості підходящої роботи знайти не вдавалося, тому Катерина вирішила здобути нову професію. 
     
    - Пошуки роботи мені показали, що для того, щоб бути затребуваним, незалежно від віку, ти зобов’язаний освоювати щось нове, постійно самовдосконалюватися та вчитися, – пані Катерина.
     
    Визначитись з майбутньою професією безробітній допомогли фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості. У вересні минулого року для здобуття професії «Перукар» жінка була направлена до Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
     
    - Відвідавши перше заняття, я зрозуміла, що ці курси розраховані на тих, хто ніколи ще не тримав у руках ножиць. Досвідчені професіонали, сучасна матеріально-технічна база, цікавий курс сприяли легкому засвоєнню нових для мене знань та опануванню навичок. Як один день промайнули п'ять місяців навчання. І вже сьогодні у мене перший робочий день, – з піднесенням ділиться колишня безробітна.
     
    Ця історія є вдалим прикладом того, що у будь-якому, навіть передпенсійному, віці, можна зробити вдалий старт на новому професійному шляху.
     
    Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості
     
    ФОТО умовне