У Кропивницькому затримали шахрая, який знімав кошти з банківських карток (ФОТО)

  • 15 лют. 2021 19:42
  • 667
    • Новина У Кропивницькому затримали шахрая, який знімав кошти з банківських карток (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кіберполіція викрила жителя Кропивницького у заволодінні грошима з банківських карт громадян на майже 100 тисяч гривень.
     
    Чоловік, представляючись працівником банку, у телефонних розмовах випитував реквізити платіжних карток громадян. У подальшому від імені потерпілих переказував на сторонні банківські рахунки кошти, якими розпоряджався на власний розсуд.
     
    Співробітники кіберполіції в Кіровоградській області спільно зі слідчими обласної поліції викрили місцевого жителя в шахрайстві. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, сягає майже 100 тисяч гривень.
    Із залученням спецпідрозділу поліції області, правоохоронці провели обшук за місцем проживання чоловіка. У результаті вжитих заходів було вилучено речові докази, що вказують на причетність особи до вчинення кримінальних правопорушень.
     
     Розслідування проводиться у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Вирішується питання щодо повідомлення підозри та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають. 
     
     Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Олександрійська місцева прокуратура.
     
    Відділ протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області
    Департаменту кіберполіції Національної поліції України