Як українські ветерани готуються до Ігор Нескорених

  • 10 лют. 2021 15:07
  • 551
    • Новина Як українські ветерани готуються до Ігор Нескорених Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міністри Мінветеранів та Мінмолодьспорт взяли участь у відкритому тренуванні Національної збірної України Ігор Нескорених, інформує Урядовий портал.
     
    Перші у цьому році навчально-тренувальні збори Національної збірної Ігор Нескорених у 2021 році відбулися на базі спортивного комплексу «Svoi Arena» за участі Міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної та Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта.
     
    Також у заході взяли участь Уповноважений Президента з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко, представники організацій-партнерів «Стратком Україна», БФ «Повернись живим», тренери Національної збірної.
     
    - Державна політика, яку реалізує Мінветеранів разом з Мінмолодьспорт, націлена на всебічну підтримку і розвиток ветеранського спорту. Це має стати доступним для захисників в усіх регіонах країни. Для того, щоб це стало реальністю надзвичайно важлива співпраця держави, громади, суспільства та ветеранської спільноти, - зазначила Юлія Лапутіна у своєму привітанні до учасників.
     
    На рівні міжвідомчої координації Мінветеранів обговорює питання створення доступної спортивної інфраструктури для ветеранів, які отримали контузії, інші ураження, поранення, - додала Міністр.
     
    - Ігри Нескорених продемонстрували свою ефективність. Вони надихнули на масштабування ветеранського спортивного руху на всю Україну та запровадження адаптивних видів спорту. Це дозволить кардинально розширити кількість учасників, сприятиме зміцненню ветеранів в суспільстві, формуватиме сучасну ветеранську культуру та традиції в усіх куточках України, - підкреслила Юлія Лапутіна.
     
    У свою чергу Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт зазначив, що спорт, фізична культура може повернути людину до життя, наповнити його змістом.
     
    - Це - чудово, коли наші захисники знаходять у спортивних змаганнях власний сенс, тим самим даючи приклад мільйонам українців, що не існує нічого неможливого. Бажаю кожному героїчному спортсмену ефективної підготовки та успішного виступу на міжнародних змаганнях Ігор Нескорених. Від Мінмолодьспорт ви завжди зможете отримати підтримку та бази підготовки, - зазначив Вадим Гутцайт.
     
    За словами головного тренера збірної Сергія Конюшка, рівень підтримки учасників збірної, досить високий.
     
    - Наша збірна - це флагман ветеранського спортивного руху. Спорт дає мотивацію, особливо коли ти повертаєшся з війни. Впевнений, що ми зробимо все належне, аби на державному рівні розвивати ветеранський спорт. А наша збірна буде йти попереду, - сказав він.
     
    Юлія Лапутіна від імені Міжнародного Фонду Invictus Games зазначила, що усі члени збірної України отримали пам’ятні медальйони, спеціально розроблені Королівським ювелірними домом Великобританії для Нескорених з усіх націй, які беруть участь у міжнародних Іграх.
     
    Змагатися на повну силу у чесній спортивній боротьбі пообіцяв і капітан збірної Іван Рудий.
     
    - Наша збірна – чудовий приклад того, як попри все йти до перемоги. Наш Дух сильний. Будьте з нами, - сказав капітан команди Ігор Нескорених.
     
    Нагадаємо, на передодні Фонд Ігор Нескорених і Організаційний комітет Ігор Нескорених в Гаазі у зв’язку із COVID-19 оголосили про перенесення змагань на 2022 рік. Проте програма підготовки українських ветеранів не змінна – системна тренувальна робота запланована до старту Ігор. На теперішній час до 13 лютого тривають чергові зимові навчально-тренувальні збори.
     
    Українські ветерани готуються до виступів у таких видах спорту: баскетбол на візках, пауерліфтинг, веслування на тренажерах, велоспорт, плавання, легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диску), та стрільба з лука.