У Петрівській колонії виявили факт отримання грошей від ув'язненого

  • 9 лют. 2021 10:51
  • 555
    • Новина У Петрівській колонії виявили факт отримання грошей від ув'язненого Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині судитимуть посадовця виправної колонії за отримання грошей від ув'язненого, інформує пресслужба обласної прокуратури.
     
    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури слідчі ТУ ДБР у Миколаєві до суду скерували обвинувальний акт стосовно молодшого інспектора відділу нагляду і безпеки Державної установи «Петрівська виправна колонія (№ 49)»  за фактом одержання неправомірної вигоди (ч.1ст. 368 КК України).
     
    Слідством встановлено, що посадовець отримав 20 000 гривень за невиявлення заборонених предметів у одного з ув’язнених, який відбував покарання за розбій, а також за вплив на членів комісії з метою прийняття ними рішення про направлення до суду подання про звільнення від покарання. Затримали працівника держустанови під час одержання усієї суми неправомірної вигоди у листопаді минулого року.
     
    Наразі посадовцю колонії інкримінується вчинення злочину, передбаченого  ч. 1 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди за невчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої влади.
    Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
     
    Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР у м. Миколаєві, оперативний супровід - УСБУ в Кіровоградській області.
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.