Державний концерн “Укроборонпром” перетворять в акціонерне товариство

  • 1 лют. 2021 17:07
  • 680
    • Новина Державний концерн “Укроборонпром” перетворять в акціонерне товариство Ранкове місто. Кропивницький
     
    Парламент підтримав законопроект про реформування державних підприємств оборонно-промислового комплексу, інформує Урядовий портал.
     
     29 січня 2021 року Верховна Рада України прийняла за основу законопроект 3822 “Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності”. За це рішення проголосували 277 народних депутатів.
     
    Законом передбачається реформування Державного концерну “Укроборонпром”, перетворення його в акціонерне товариство, а державних підприємств, що входять до складу Концерну, - в господарські товариства. Також документом запроваджується корпоративна модель управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі.
     
    - Я щиро вдячна народним депутатам і колегам, з якими ми працювали над законопроектом півтора року. Корпоратизація підприємств ДК “Укроборонпрому” дозволить подолати кризу та перетворити їх на сучасні конкурентноздатні підприємства, - прокоментувала заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді.
     
    Заступник додала, що мова йде про 137 державних підприємств, що входять до складу ДК ”Укроборонпрому”, 21 з яких – перебувають на тимчасово окупованих Росією територіях.
     
    Після ухвалення законопроекту у першому читанні депутатам відводиться два тижні на внесення правок, які розглядає Комітет ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки та повторно вносить проект закону до сесійної зали на голосування в цілому.