Кропивницький: "Баба Єлька" готує до друку серію листівок із птахами з рушників (ФОТО)

  • 31 січ. 2021 11:20
  • 939
    • Новина Кропивницький: «Баба Єлька» готує до друку серію листівок із птахами з рушників (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні наша команда почала роботу над проєктом "Серія листівок «Баба Єлька. Птахи з рушників». Про це у ФБ пише Баба Єлька
     
    "Пам’ятаєте, ми розповідали, що у внутрішньому дворику по вулиці Гоголя,66 ми намалювали вісім муралів із зображенням птахів з рушників, які зібрали під час експедицій або бачили і сфотографували в музеях Кіровоградщини. Мурали рік тому створив художник проекту Костянтин Данильченко спільно з художницями Ольгою Коломієць, Ольгою Козловською, Наталею Андріяновою та Любов"ю Шрамко(безмежно вдячні за підтримку Британської ради в рамках Проекту "Активні громадяни", бо саме завдяки їм з’явилася ця можливість!), а у 2020-му році ми подали на розгляд Британської ради ще одну ідею - видати серію листівок із цими зображеннями. І її підтримали! 
     
    Тож, починаємо чаклувати! Разом з Aleksandr Maiorov та @Natali Andriyanova
     
    Серія складатиметься з восьми листівок, на яких будуть виконані наступні зображення: 
     
    1. Мурал із зображенням чарівної птахи з рушника Раїси Коркач 1948 р.н. із с. Хмельового Маловисківського району.
    2. Два мурали із зображенням птахів з рушників Галини Бабенко із с. Козирівка Новгородківського району.
    3. Мурал із зображенням птахи з рушника, вишиваного мамою Юрія Яновського Марією Яновською із с. Нечаївки Компаніївського району.
    4. Мурал із зображенням птахи з рушника Любові Мельник 1930 р.н. із села Липняжки Добровеличківського району. 
    5. Мурал із зображенням птахи із рушника Марії Мамонової 1929 р.н. із с. Злинки Маловисківського району. 
    6. Два мурали із зображенням птахів із рушників, які зберігаються у сільських музеях с. Липняжки (Добровеличківський район) та с. Нечаївки (Компаніївський район).
     
    Проект реалізується за підтримки Британської Ради в рамках Проекту «Активні громадяни» та в партнерстві з Агенція сталого розвитку "Хмарочос" і Нова газета" - йдеться у повідомленні.